Een groot obstakel bij een grondige renovatie is veelal de toestand van de bestaande ondergrond van de vloer. Oneffen of beschadigd beton, houten ondergrond is niet recht of is rot, enzovoort. Kortom geen stabiele ondergrond om verder op te bouwen. Ook daar bieden wij oplossingen!

Droogvloer

Bij een droogvloer hebben we een paar grote voordelen ten opzichte van de traditionele opbouw:

  • Geen droogtijden
  • Stabiele en rechte ondergrond
  • Beperkte opbouwhoogte (min 4cm)
  • Licht gewicht
  • Geen schade aan onderliggende vloeren

Bij het droogvloeren treffen we eerst de nodige voorbereidingen vooraleer we overgaan tot het storten van de droge egalisatiekorrels. Hierna worden de korrels gelijkmatig op de juiste hoogte uitgestreken. Hierop plaatsen we de vloerelementen. Deze worden dubbel geplaatst, gelijmd en geschroefd. De vloer is nu klaar voor afwerking.

Op deze platen kan men alle vloerbekledingen plaatsen.

Houten vloer

Wanneer men zo weinig mogelijk plaats wil verliezen kiest men veelal om de bestaande draagstructuur te behouden en deze opnieuw te gaan bekleden. Hierbij breken we de bestaande vloer uit tot op de draagbalken en kijken we of deze nog voldoende geschikt zijn om verder op te werken. Indien nodig behandelen of herstellen we deze. Vervolgens latten we het geheel waterpas uit en brengen we een akoestische strip aan tussen het raamwerk en de OSB-plaat. Hiermee vermijden we al een aanzienlijk deel storende contactgeluiden.

Beton vloer

Welke vloer je ook laat leggen, de eerste stap is zorgen dat de ondergrond perfect glad en egaal is. Dit is niet enkel van belang voor het loopcomfort, maar ook voor een correcte plaatsing van de vloer en z’n levensduur. Door middel van egaliseermiddel, werken we alle oneffenheden weg. Dit noemen we egaliseren van een vloer. Na het drogen is de vloer klaar om laminaat, vinyl of parket op te plaatsen.